Auteur Lenneke Westera

Dorris is 9 jaar en woont met haar vader, moeder, broer Noek, zus Lieke, knuffel Jaap én haar tweelingzus Lonneke in een huis. Niets bijzonders zou je denken, behalve dan dat Lonneke alleen bestaat in de fantasie van Dorris. Haar familie vindt het maar raar dat Dorris de tafel dekt met een extra bord voor Lonneke, een slaapplaats voor Lonneke heeft gemaakt in de kast op haar kamer en zelfs tegen Lonneke praat!

Op het moment dat haar ouders en zus Lieke van haar willen dat ze stopt met het spelen van het spel over een tweelingzus, loopt Dorris samen met Lonneke weg van huis. Tijdens haar tocht, die eindigt in het huis van haar opa, ontmoet Dorris een aantal bijzondere mensen met boeiende (levens)verhalen, waardoor ze steeds een beetje beter begrijpt waarom Lonneke zo belangrijk voor haar is. De vraag is of de volwassenen in haar omgeving dit óók (willen) begrijpen..

Voor altijd Lonneke is een haast sprookjesachtige vertelling. Het verhaal heeft een fijn tempo en een mooie ontknoping. Het boek is geschikt voor iedereen die vindt dat er meer in de wereld is dan wat je met het blote oog kunt zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *