Ik ben Annelies Harzing. Als remedial teacher heb ik 24 jaar lang kinderen geholpen die moeite hadden met lezen en rekenen. Op verschillende scholen en in mijn eigen praktijk heb ik geleerd om aansluiting te vinden bij allerlei verschillende kinderen van alle leeftijden. Ik heb gemerkt dat je ieder kind tot ontplooiing kunt laten komen, als je je met interesse voor hen openstelt en ze in hun waarde laat.

Dit werk heb ik steeds met veel plezier gedaan, maar na al die jaren werd het tijd voor iets nieuws. Vanuit mijn achtergrond en mijn liefde voor kinderboeken wilde ik graag het lezen bij kinderen promoten. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter! Al vanaf de babyleeftijd kunnen we kinderen voorlezen. Het helpt taalgevoel te ontwikkelen en bovendien vinden baby’s en jonge kinderen het fijn.

Het is wel belangrijk dat de boeken goed aansluiten bij je wensen en je beleving. En daar kan ik goed bij helpen! Of het nu gaat om een individueel kind of om mensen uit het onderwijs, die bijvoorbeeld een specifieke inhoud zoeken.

Zo ben ik in 2017 de Kinderboekentuin begonnen. Ik vind het fijn om eigen baas te zijn en daarmee verantwoordelijk voor de keuzes die ik maak. Maar het allermooiste is natuurlijk dat ik steeds kinderen blij kan maken met een mooi boek!