Hallo ik ben Iwan en ik ben 11 jaar ik heb het boek “Vis in een boom” van Lynda Mullaly Hunt gelezen en ik ben leesambassadeur van nutsbasisschool Boeimeer en ik zit in groep 8 en ik houd heel veel van lezen mijn lievelingsserie is Dummie de Mummie en die zal je zelf ook moeten lezen.

Het boek gaat over een meisje dat Ally Nickson heet. Iedereen denkt dat zij heel slim is. Maar juffrouw Hall neemt zwangerschap verlof en er komt een invaller meester Daniël. Hij ontdekt dat zij dyslexie heeft en niet zo heel slim en dat vindt zij heel vervelend. Op een dag wint ze een wedstrijd in de klas, maar ze is ook heel verlegen en dan rent ze naar de wc’s, om zich te verschuilen. Een paar dagen daarna wordt er een loting gedaan wie de klassevertegenwoordiger wordt en op het eerste briefje staat Shay  een vriendin van Ally, maar op het tweede briefje staat ook Shay en op het derde ook. Totdat ze het volgende briefje opent daar staat Ally op en op het volgende ook en op de drie volgende briefjes. Dus Ally Nickson is de klassevertegenwoordiger geworden. Een paar kinderen knipogen naar Ally.  Dan als de school bel is gegaan gaat ze heel snel naar het restaurant van  haar moeder. En schreeuwt midden in het restaurant :`Mama ik ben de klassevertegenwoordiger geworden!’  en daarna klapte heel het restaurant en Ally schoot vol.

In het begin dacht ik wat een saai boek want, ik dacht dat het zo’n  boek als mees Kees was (en die boeken vindt ik echt heel saai). Toen ik op de helft was kwam ik er achter dat het niet zo’n boek was maar dat het over een drama in de klas ging.

“Vis is een boom” is echt een fictietekst dus als je een boek voor je plezier wilt lezen dit is het boek voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *