De schrijver is Katherine Rundell. Sophie wordt gevonden in het kanaal door Charles. Charles besluit om voor Sophie te zorgen maar is daar niet geschikt voor dus is Juf Eliot ingeschakeld om soms een keertje mee te kijken.

Sophie heeft als baby een schipbreuk weten te overleven en wordt in een riviertje gevonden in Engeland door Charles. Charles kon niet goed voor Sophie zorgen dus kwam juf Eliot van de kinderbescherming om Charles te helpen. Sophie was altijd benieuwd wie haar moeder was, maar er was geen lijst van de overleden mensen van die dag. Op een dag kregen Charles en Sophie een brief van de kinderbescherming, omdat ze het huis wilden doorzoeken omdat Sophie er niet verzorgd uitzag. Ze vluchtten naar Frankrijk omdat ze niet uit elkaar wilden. Sophie gaat elke avond de daken op met andere kinderen. 1 nacht hoort ze een muziekje van een cello zou dat haar moeder zijn?

Het is een spannend en leuk boek omdat Sophie en Charles gaan vluchten omdat ze bij elkaar wilden blijven. Sophie beleeft steeds avonturen op het dak.

Er staan eigenlijk geen plaatjes in maar boven de hoofdstukken staan er tekeningen van de Eiffeltoren. De kaft is ook heel mooi.

Het is echt een aanrader als je van spannende verhalen houdt. Ik geef het 5 sterren!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *