Dit boek gaat over dat de wereld te vol is. Het is geschreven door Marloes Morshuis. Het is niet echt gebeurd, maar het zou wel kunnen. Axel en zijn broertje Tommy zijn ontsnapt uit hun ‘slinkers kamp’ en gaan hun ouders zoeken.

De wereld is te vol dus er moeten minder mensen komen. Ze hebben daar wat op bedacht en dat zijn ‘slinkers’. Slinkers zijn gewone mensen maar die tellen maar voor de helft. De hoofdpersonen Axel en Tommy zijn ook slinker. Zij proberen te ontsnappen net als heel veel andere slinkers.
Het boek gaat over dat de vader en moeder opgepakt zijn en Axel en Tommy willen hun gaan zoeken. Maar er wordt ook een nieuwe baas van de Euro-Unie gekozen. Die man, genaamd: Foxen wil alle slinkers dood hebben. Dat willen Axel en Tommy voorkomen. Ze gaan ontsnappen uit het slinkerskamp. Ze komen een meisje tegen dat heet Sunny. Tommy en Axel vertellen het hele verhaal. Ze komen er achter dat er gif in de zakjes aanmaak pomodori pasta zit en dat ze daarmee de slinkers willen vergiftigen.

Ik vind het niet een heel leuk boek. Maar ik snap dat het is aangeraden voor 12-jarigen, want er zaten ook stukken in die ik niet helemaal snapte. Er zitten wel spannende stukjes in. Het einde snapte ik ook niet helemaal, dat moet je wel een paar keer lezen. Maar ik zou je hem wel aanraden.

Er zitten geen tekeningen in dit boek maar het is ook wel beter denk ik. Je begrijpt het boek ook zonder plaatjes. De kaft is wel mooi met al die poppetjes, ze lopen ook over de zijkant van het boek. Als je het boek hebt gelezen dan snap je de kaft ook wel. Zelfs al je de achterkant leest.

Tip: Het is een heel leuk boek, maar ik zou het iets duidelijker maken.
Top: Het is cool dat je die kaft zo hebt gemaakt en dat je op een gegeven moment gewoon in het boek zit.
Cijfer: Ik geef het boek 4 sterren. Want ik had dit boek niet zo snel gekozen en de schrijver had het veel spannender kunnen maken. Want nu gaat alles hun een beetje te makkelijk af.

Ik zou het boek zeker lezen maar je moet wel echt 12 jaar zijn. Er zitten wel moeilijke dingen tussen maar daar kom je vanzelf overheen. Je ziet het verhaal uit twee personen. Dat is uit een een mysterieus jongetje en uit Axel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *