Dit boek gaat over boekdwalen. Het is geschreven door Anne Pages. Het zit vol fantasie. En toch ook weer een beetje echt.

samenvatting
Matilda woont in een boekwinkel met haar grootouders. Over een paar dagen is het wonderland feest van gang. Haar vader is overleden, en haar moeder is weggelopen. Ze zit vaak op haar kamer. Daar leest ze vaak boeken. Op een dag wil ze naar haar stoel lopen maar dan merkt ze dat die bezet is. Anne van het groene huis zit op de stoel. En een paar dagen later komt ze op die stoel Alice uit wonderland ook tegen. Ze nemen haar mee naar hun verzonnen werelden. Matilda wil hier meer over weten, dus ze gaat naar haar grootvader toe. Hij legt haar uit dat het boekdwalen is en dat ze zich ‘in boeken kan lezen’, om met de personages te praten en mee te gaan op avontuur. En misschien kan ze ook wel ontdekken waar haar moeder is.

mening
Ik vind het een prachtig boek, want ze vertellen eigenlijk dat het leuk is om je te verdiepen in de werelden van de boeken. Het is ook heel leerzaam omdat er best lastige woorden in staan. Maar vanaf groep zes, moet het makkelijk te doen zijn. Ik kon er echt uren lang in lezen. Er gebeurt ook gewoon heel erg veel in het boek. Telkens als je iets verder leest gebeurt er weer iets bijzonders. Het is zeker de moeite waar om deze boeken te lezen. Het leesniveau is B en geschikt vanaf 10 jaar.

illustraties en kaft
De illustrator is Paola Escobar. Ze maakt mooie tekeningen. En ze tekent vooral met zwart en wit. Ook tekent ze heel realistisch. ‘Ik vind dat heel mooi, je krijgt dan de stemming erin’. Maar als er geen afbeeldingen in staan is dat ook heel leuk. Dan moet je je fantasie gebruiken. Op de kaft staan ook aanwijzingen voor het verhaal. Bijvoorbeeld de kaarten. En ook de man achterin. Het heeft allemaal te maken met het boek
Paola Escobar is een Colombiaans illustrator. Ze werkt en woont heel gelukkig in Bogota met haar man en hond Flora.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *