Bette Westera schrijft Kinderboekenweekgeschenk

Prentenboek van de Kinderboekenweek 2021 door Mark Janssen

Bette Westera schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor de 67ste Kinderboekenweek en Mark Janssen maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek 2021 staat in het teken van Worden wat je wil waarbij kinderen alle beroepen kunnen worden die ze willen en alvast kunnen dromen over later. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. De Kinderboekenweek vindt in 2021 plaats van 6 tot en met 17 oktober.

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt cadeau gedaan door de boekwinkel tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van ten minste € 12,50 aan kinderboeken.Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor € 7,25.

Dromer

Op een late namiddag die naar dennennaalden ruikt, rijdt een auto met een diep brommend geluid…

Aron is op weg van school naar huis. Hij piekert. In de klas hebben ze het gehad over wat iedereen worden wil. Maar hij weet het nog niet…Papa zet de auto stil en neemt Aron mee op een boswandeling. Hij legt uit dat er Denkers zijn, kinderen die nadenken het leukste vinden wat er bestaat. En dan zijn er Doeners, die kunnen geen moment stilzitten, die worden brandweerman, huizenbouwer, achtbaantester, en dan heb je…

Aron kijkt om zich heen, de takken, de wolken, de bladeren, de geluiden – alles verandert in één grote fantastische wonderlijke wereld. Tot hij door de stem van Papa weer wakker wordt geschud.

En dan heb je de Dromers

Dan zakt papa door zijn knieën en pakt mijn schouders vast .‘En weet je? Later als ze groot zijn maken ze de wereldmooier en vrolijker.

Ze worden muzikant of danser, schrijven boeken, gaan tekenen en schilderen of worden uitvinder.’–

Het Kinderboekenweekgeschenk in 2021 zal worden geschreven door Bette Westera.

Bette Westera: ‘De eervolle vraag of ik het kinderboekenweekgeschenk  zou willen schrijven gooit mijn hele planning overhoop en dat is fijn. Heel fijn zelfs, want ook al houd ik nog zo van orde, voor het scheppen van iets nieuws is chaos nodig.

Thematitels per groep

Bestel hier Kinderboekenweek boeken en meer