Thema 2022: Gi-ga-groen!

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Wil jij weten hoe een panda, tijger of ijsbeer leeft? Of ben je juist nieuwsgierig naar de dieren in de zee of diep onder de grond? Wil je alles leren over planten, bloemen en kruiden? En ben je benieuwd hoe je de natuur en het klimaat een handje kan helpen?

Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen! Leer bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten. De Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen!

De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. De Kinderboekenweek vindt in 2022 plaats van 5 tot en met 16 oktober. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt cadeau gedaan door de boekwinkel tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van ten minste € 12,50 aan kinderboeken. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor een aantrekkelijke prijs.

Materiaal voor scholen


CPNB-lesmateriaal

In april 2022 ontvangen alle basisscholen in Nederland via het CPNB een brief met informatie over de Kinderboekenweek, het speciale CPNB-lespakket en de bijbehorende boeken.

Dit lespakket bevat onder andere het Kinderboekenweekgeschenk, het Prentenboek, affiches, De Voorleesgids en toegang tot de digitale lesbrief die allerlei suggesties geeft voor lessen rond boeken en lessen over het thema van de Kinderboekenweek.

Bestellen

Scholen kunnen tot 1 juni lesmateriaal bij ons bestellen.
Daarna komen de bestellers op een reservelijst. We kunnen dus niet garanderen dat er nog pakketten beschikbaar zijn.

Neem even contact met ons op via 06-54202148 of info@kinderboekentuin.nl

Boekenberglesbrief

Onze collega’s van De Boekenberg in Eindhoven stellen ieder jaar een lesbrief samen.

Voor elke groep zijn er lestips bij een informatief boek en bij een verhalend boek dat bij het Kinderboekenweek-thema past.

De Boekenberglesbrief (à €15,00) en de bijbehorende boeken zijn ruim voor de Kinderboekenweek in onze winkel op voorraad.

Bestel hier Kinderboekenweek boeken en meer