Ik ga het deze keer hebben over “Een Schitterende Chaos”, van Claire Christian.

 

Het gaat over Ava en Gideon, hun bijzondere band, en hoe ze elkaar proberen te helpen.

Ava heeft het erg moeilijk sinds de dood van haar beste vriendin Kelly. Ze is boos op alles en iedereen, en heeft een rare relatie met Kelly’s broer waar ze allebei niet op zitten te wachten. Het enige lichtpuntje in haar leven is de “Magic Kebab”, de winkel waar ze voor werkt, met eigenaar Ricky, die op een erg speciale manier met vervelende klanten afrekent.

Gideon is een beetje een sukkel. Hij worstelt met zijn paniekaanvallen, en schrijft gedichten. Nadat hij zich bij een sollicitatiegesprek in de wc verstopt, bezorgt zijn therapeut hem een baantje bij de Magic Kebab, waar hij Ava leert kennen.

Heel langzaam (ze spreken eerst voor maanden geen woord tegen elkaar) bouwen ze een bijzondere, en zeer onwaarschijnlijke vriendschap op. Hoe houdt dit stand in zulke moeilijke tijden?

 

“Een Schitterende Chaos” is een erg mooi, en soms zwaar boek over serieuze problemen. Ondanks het thema kan je er soms ook om lachen. Het leuke aan dit boek vind ik dat de vriendschap van Ava en Gideon niet vanzelf gaat. Het begint heel stroef, en ze vinden het allebei ongemakkelijk, en soms gaan er wel eens een paar dingen mis. Ook het einde vind ik fijn, omdat het niet zo cliché afloopt.

 

Lees dit boek niet als je in een al te sombere bui bent, want ik vond het, zoals ik al zei, soms best heftig en best zwaar om te lezen (aanbevolen leeftijd is dan ook 15+).

 

Dus; “Een Schitterende Chaos” is een schitterend, grappig, maar ook heftig boek over twee jongeren die elkaar vinden terwijl hun levens overhoop liggen, em hoe ze samen een schitterende chaos vormen. 😉

 

-Jip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *