Love, Simon, geschreven door Becker Albertalli is een lichthartig boek over een zestienjarige jongen die op jongens valt, maar er is nog niemand die dat weet. Via tumblr heeft hij anoniem contact met iemand van school, die als codenaam “Blue” heeft. Ze mailen bijna elke dag. Als één van die mails in de handen van klasgenoot Martin valt, chanteert hij Simon ermee, omdat hij graag een date met Abby wil.

Alleen, Abby ziet Martin helemaal niet zitten. Dat bevalt Martin niet, en hij dreigt er zelfs mee om de hele school te laten weten dat Simon op jongens valt.

Daar zit Simon nog helemaal niet op te wachten, en hij piekert erover hoe hij het iedereen moet gaan vertellen op zijn manier, voordat Martin het doet. Hij vind het ook sowieso stom dat hij het moet vertellen. Mensen die op het andere geslacht vallen hoeven toch ook helemaal niks te vertellen?

 

Via de mails probeert Simon ook nog eens uit te vinden wie Blue is, iets wat nog moeilijker bleek dan verwacht. Blue wil in het begin namelijk niet gevonden worden.

 

Uiteindelijk vinden ze elkaar toch, en Simon vertelt het zijn ouders, en het is een superhappy end.

 

Love, Simon is een superlief, maar ook grappig boek dat je sowieso moet lezen! De film is nog niet zo lang uit, dus ik denk dat het boek over een tijdje op eens superpopulair wordt.

Dus, wees er snel bij en dan kan jij lekker een trendsetter zijn. 🙂

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *