Welkom bij mijn elfde blogje, en deze keer ga ik het hebben over “Het Dodenhuis”, van Sarah Pinborough, schrijfster van o.a. “13 Minuten”, die ik een paar blogjes terug heb besproken.

 

“Het Dodenhuis” speelt zich af in de toekomst. Toby van 16 heeft een kapot gen waardoor hij ziek zal worden, en is samen met de andere “Defecten” die dat gen ook hebben,  ondergebracht in “het Dodenhuis”, onder leiding van Moeder en een paar zusters en leraren. Zodra je symptomen van de ziekte krijgt, wordt je naar het Sanatorium op de bovenste verdieping gebracht, en niemand komt daar ooit van terug. Toby wil het liefst met niemand contact hebben en zit in zichzelf te tobben, totdat er nieuwe Defecten worden gebracht, waaronder Clara. Samen met Clara beleeft hij een heleboel avonturen, en maken ze uiteindelijk plannen om weg te lopen.

 

Ik ben echt een heel groot fan van deze schrijfster geworden. “Het Dodenhuis” heeft de creepy, duistere sfeer van “The Hunger Games”, door het idee van kinderen/tieners die ergens in een ruimte zitten om te sterven. Één voor één vallen zijn huisgenoten om, en Toby kan alleen maar raden wanneer hij of Clara aan de beurt is…

 

Het zit vol hartverscheurende momenten waarbij Toby afscheid moet nemen van zijn vrienden. Het einde liet me een beetje verdwaasd achter, het was niet wat is had verwacht, maar nu ik er later over denk had ik het moeten zien aankomen.

 

Als je van spanning en drama met een naargeestige sfeer  houdt, moet je dus sowieso “Het Dodenhuis” lezen, en hou Sarah Pinborough in de gaten, want wie weet wat voor een toffe boeken ze nog meer gaat schrijven! 🙂

 

-Jip

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *