De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine

 

Hallo! Welkom bij een nieuw blogje, en deze keer hebben we het over “De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine”, door Ransom Riggs.

 

Jacob heeft een hele speciale band met zijn opa. Als klein kind vertelde hij hem altijd sprookjes aan de hand van oude foto’s over kinderen met allemaal bijzondere gaven.

Jaren later begint zijn opa door te draaien, en denkt dat de monsters van zijn eigen sprookjes achter hem aan zitten.

Jacob krijgt een traumatische ervaring als hij z’n opa vervolgens in het bos ziet doodgaan, terwijl hij dingen over zijn sprookjes mompelt. Hij gaat in therapie, en na maanden praten besluit hij het eiland waar zijn opa vroeger heeft gewoond en waar de sprookjes zich afspelen te bezoeken.

 

Op het eiland aangekomen blijkt het weeshuis waar z’n opa het altijd over had, platgebombardeerd te zijn. Als Jacob op nader onderzoek gaat, loopt hij door een tijdlus, die door mevrouw Peregrine (degene die op alle kinderen past)  is gemaakt. Daardoor is het in de lus altijd 1944.

 

In het weeshuis komt hij alle kinderen tegen van de sprookjes die zijn opa hem altijd vertelde.

Het lijkt allemaal prachtig, maar er zit een keerzijde aan het hele verhaal. Als de kinderen echt zijn, zijn de monsters ook echt.

 

Jacob’s gave is dat hij de enige is die de monsters kan zien. Ze noemen het Hulsels, en ze eten bijzondere kinderen en soms ook normale mensen. Het waren ooit mensen, maar door een mislukt experiment is er weinig menselijks meer aan.

 

Het loopt allemaal de soep in als een van de dorpelingen dood in het water wordt gevonden met akelige verwondingen. Zijn er monsters op het eiland? Wie houdt het monster in bedwang?

Zijn ze nog wel veilig?

 

Een zenuwslopend boek, echt een geweldig griezelverhaal. Het houdt je van het begin tot het eind op het puntje van de stoel.

De foto’s die staan beschreven, staan ook in het boek zelf, waardoor het nog meer gaat leven.

 

Er is ook een film van gemaakt, die is ook de moeite waard om te zien. Hij heet “Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children”.

 

Als je van het eerste boek genoot, kan je de twee vervolgen ook lezen! Yay! Er komt zelfs een deel vier binnenkort.

 

Veel leesplezier!

 

-Jip

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *