Hoi, in mijn derde blogje alweer wil ik het hebben over “De 100” van Kass Morgan.

De 100 is een verhaal dat zich afspeelt na een hele grote ramp waardoor de Aarde onbewoonbaar is. Het laatste restje van de mensheid bevindt zich op de Ark; een groot ruimteschip dat bestaat uit kleinere ruimteschepen van verschillende landen.

In de zuurstoftank van de Ark zit een lek, en de leiders moeten snel een oplossing vinden, anders zal de gehele mensheid uitsterven. Ze besluiten 100 jeugdgevangen (die toch zouden worden gedood als ze 18 zouden worden) naar de grond te sturen, om te kijken of hij leefbaar is.

Nou, kleine spoiler die je waarschijnlijk wel had kunnen raden: de aarde is leefbaar.

Claire is een van de 100, maar heeft eigenlijk niet heel veel fout gedaan. Samen met Bellamy en Wells probeert ze de groep te laten overleven en samen te werken, maar kan je wel op elkaar vertrouwen als iedereen een crimineel is?

De hoofdpersonen zijn Claire, die naar de aarde is gestuurd, Bellamy die ook op aarde zit. Hij werkt Claire tegen, maar ook soms mee. Ze hebben hetzelfde doel; overleven, maar ze willen dit op andere manieren bereiken.

Verder heb je nog Wells, hij is de zoon van de Kanselier, ook op aarde, in opdracht van zijn vader.  Hij probeert te zorgen dat Claire hem vergeeft voor zijn actie die ertoe heeft geleid dat Claire’s vader was geëxecuteerd.

Als laatste heb je nog Glass. Zij is nog op de Ark, en zij is zwanger van haar vriendje. Dit is a verboden als je nog minderjarig bent, om overbevolking tegen te gaan. Als iemand te weten komt dat ze zwanger is, zal haar vriendje worden geëxecuteerd.

Ik vind het een heel leuk verhaal, omdat je heel graag de hoofdpersonen wilt leren kennen. Ik heb het denk ik in een keer uitgelezen. Gelukkig zijn er geloof ik nog 4 andere boeken, die ik nog moet lezen.

Ook is er een (superleuke) Netflixserie over; “The 100”. Het vijfde seizoen is net uitgekomen. Dit volgt het boek niet helemaal, maar is wel heel gaaf.

Kortom: De 100 is een leuk en spannend science-fictionverhaal dat heel makkelijk wegleest.

Veel leesplezier!

– Jip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *