Hoi!

 

Welkom bij mijn tweede blogje, en we gaan het nu hebben over Cinder, geschreven door Marissa Meyer.

 

Cinder is het verhaal van Cinderella (Assepoester) maar dan in een compleet nieuw jasje.

 

Linh Cinder (16) werkt als monteur in een winkel. Ze is een cyborg (mens met robotische delen, haar voet en hand zijn bijvoorbeeld van metaal) en cyborgs zijn eigenlijk tweederangsburgers. Door de operatie die haar in een cyborg heeft veranderd, weet ze niks meer over haar verleden. Haar leven staat compleet op zijn kop als prins Kai in haar winkel staat, met de vraag om zijn androïde te repareren, en haar stiefzusje de pest krijgt, waar zij de schuld van krijgt. Prins Kai wilt dat ze meegaat naar het bal, maar hij weet niet dat ze een cyborg is. Als ze wordt opgegeven door haar stiefmoeder om een proefpersoon te zijn voor een medicijn tegen de pest, ontdekt ze langzaam maar zeker de geheimen over haar verleden, en raakt ze verwikkeld in een conflict tussen de Aarde en de mensen die op de maan wonen.

 

Toen ik Cinder voor het eerst in mijn handen had, dacht ik “Maar ik ken Assepoester al? Wat is het nut van een verhaal als ik het al ken?”, maar dit is niet gewoon Assepoester in de toekomst, er zit nog veel meer bij, maar ik ga niet te veel verklappen, want dan verpest ik het voor jullie.

 

Cinder is een boek van de serie “The Lunar Chronicles”. In boek 2 gaat het bijvoorbeeld over Scarlet (Roodkapje), in deel 3 over Crescent (Rapunzel) en in deel 4 over Winter (Sneeuwwitje). De verhaallijn van elk sprookje wordt in het boek verwerkt, en die verhaallijn vermengt zich ook nog eens met de algemene rode draad. Ik vind dat het heel knap in elkaar zit.

 

Je moet je even door het eerste stukje heen bijten, want dan moet je nog even kijken waar het nou precies over gaat, en waar het zich nou precies afspeelt. Ik ben nu helemaal verslaafd aan deze serie, en ik zou het echt heel erg aanraden.

 

Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *