Dertien Minuten

 

Ik wil het in dit blogje hebben “Dertien Minuten” van Sarah Pinborough, omdat ik hierdoor anderhalve dag niks anders heb gedaan dan lezen (en naar school gaan, helaas).

Man, wat een geweldig goed boek is dat!

 

Het begint allemaal met Natasha Howland, die op een koude ochtend in januari dood wordt gevonden. Ze wordt gereanimeerd, maar weet niet meer  wat er is gebeurd, en hoe ze daar in het water kwam.

Natasha is het populairste meisje van de school, en de leidster van “de barbies” (haar vriendinnen).

Iedereen is natuurlijk heel bezorgd wat er is gebeurd, en wilt dat ze haar geheugen terug krijgt… Behalve Hayley en Jenny (“de barbies” dus). Hebben ze iets te verbergen? Is het waar dat ze helemaal niks met het ongeluk te maken hebben?

Door alle chaos worden de lijnen tussen vriend en vijand steeds vager. Wie kan je nog vertrouwen, als zelfs je eigen vriendinnen liegen?

 

Dit boek is geschreven vanuit het standpunt van Rebecca, die tot de brugklas beste vrienden voor eeuwig en altijd was met Natasha, en daarna werd vervangen door Hayley en Jenny.

Ook zijn er een heleboel fragmenten uit Natasha’s dagboek, en op het einde gewoon haar standpunt zonder het dagboek.

Als laatste heb je ook nog dossiers en opnames van gesprekken die de hoofdpersonen voeren met ziekenhuismedewerkers of psychologen.

 

Ik vind het een erg slim geschreven, heerlijk duister verhaal, met maar liefst twee plot twists, en geweldige karakters.

Ik wil het nu eigenlijk nog een keer opnieuw lezen, om te zien of je kon merken dat er iets niet in de haak was.

Er wordt realistisch omgegaan met onderwerpen als social media, en de sfeer die op sommige scholen hangt (behalve dat de hoofdpersonen ook op Twitter en Facebook zitten. Iedereen onder de 25 weet dat jongeren niet op Facebook zitten!).

 

Een erg mooie kaft, die vies en versleten lijkt. Ik was in het begin helemaal in de war, omdat ik dacht dat ik per ongeluk een tweedehands boek had gekregen of zo, maar het hoort dus.

 

Dus; iedereen die van drama met een duistere twist houdt, moet nu meteen “Dertien minuten” lezen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *