Inleiding:

  1. Samenvatting
  2. Mening
  3. Illustrator en kaft
  4. Een Cijfer Een Tip En Een Top

Samenvatting: Byx woont met zijn roedel Darienen in een grot. Darienen zijn een soort hond, maar daar willen ze niet mee vergeleken worden. Ze kunnen namelijk beter ruiken, ze hebben zweefvliezen ze kunnen dus niet vliegen maar zweven. Ze hebben ook duimen. En ze hebben een super zachte vacht. Byx wil meer weten en zien van de aarde dus gaat hij op pad. Hij denkt:”Ik ga straks wel weer terug”. Maar als  hij terugkomt, dat wil je niet weten… Terwijl hij aan het wandelen en genieten is, hoort hij iemand roepen om hulp. Het is Tobbel, maar dat weet hij dan nog niet. Byx gaat er meteen op af, redt de Wobyk (een Wobyk is een soort Konijn maar dan met veel grotere oren, ze hebben ook een blauw,grijze vacht) en vraagt naar zijn naam. Maar dan worden ze opgejaagd door de soldaten van Murdano en Byx rent zo snel als zijn poten hem kunnen dragen met Tobbel weg.  Tobbel kan niet mee naar binnen in de grot want dan eten de broers en zussen van Byx Tobbel op.  Tobbel wil niks anders. Het is namelijk de wobyxcode om als iemand jouw leven heeft gered, dan moet je zijn leven 4x redden. Byx neemt Tobbel toch mee.  Hij ruikt mensen!  Als hij gaat kijken, ziet hij heel zijn roedel dood op de grond liggen. Hij denkt: “Ik heb de soldaten naar onze roedel geleid”. Op  dat moment wordt er een pijl in haar zij geschoten. Hij wordt meegenomen door een mens. Op dat moment lijkt het nog een jongen  te zijn. Later komt hij erachter dat de jongen een meisje is. Ze heet Khara. Ze gaan samen met Tobbel uiteraard op pad.

Mening: Ik vind het super leuk en ook spannend.  Je bent namelijk altijd benieuwd wat er daarna  gaat gebeuren. Het boek vertelt je dat je  best mag geloven in fantasie en fantasiedieren. Het is even inkomen in dit boek want je komt ineens in het rijk Nedarra. Een fantasierijk met fantasiedieren waardoor het soms lastig leest.  Maar dat is ook juist heel leuk. Dit boek gaat over Byx, Tobbel en Khara. Byx is een Darienen, Tobbel is een Wobyk en Khara is een mens.

 

Schrijver: Ik heb nog nooit een boek van Katherine Applegate gelezen. Het  is wel super leuk

 

Illustrator en kaft:  De kaft is super leuk je ziet meteen al een beetje waar het over gaat. Het is helaas niet geïllustreerd, dat maakt niet veel uit met hoe leuk het is.

 

Een cijfer een tip en een top: Cijfer: 8,5 want ik vind het wel heel leuk maar het is niet iets wat ik zomaar van een boekenplank zou pakken. Tip voor de schrijver: je kan er nog zwart wit plaatjes in doen. Alleen nu kan je je fantasie gebruiken. Top: Het is een heel realistisch boek.

Iris

Groep 7B

De Spoorzoeker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *