Het geheim van de Malamander is geschreven door Thomas Taylor. Hij heeft ook de illustraties gemaakt van de kaft en de kleine tekeningetjes boven een nieuw hoofdstuk.

Het begint met dat je dit boek niet moet lezen, maar wat ik toen dacht ik wil dit eigenlijk wel lezen .Daardoor werd ik nieuwsgierig naar het boek en heb ik hem binnen zes dagen uit gelezen. Herbert Citroen of hoe ze hem in het boek noemen Herbie, is de hoofdrolspeler. Hij is ‘gevonden voorwerper’ in hotel de Grand Nautilus. Daarna begint het verhaal pas.

 

Het begon met dat een meisje werd achterna gezeten door een grote meneer die geen hand had maar een bootshaak. Het meisje vroeg of  ze bij Herbert mocht schuilen om weg te komen bij de grote man (ze noemen de man bootshaakman). Herbert kwam erachter hoe het meisje heette en waarom het meisje hierheen kwam. Nu wil je vast het verhaal horen, dat zal ik je vertellen. Het Meisje heet Violet Purperwier en nu willen jullie vast weten waarom Violet hier is gekomen. Ze is hier gekomen om haar ouders te zoeken, want haar ouders zijn twaalf jaar geleden vermist geraakt. Ze zijn erachter gekomen hoe ze heten via mensen in Owee Aan Zee (dat is het dorpje waar het verhaal  zich afspeelt). Er gaan geruchten dat de legende de Malamander dit heeft gedaan en daarom gaan ze op zoek naar de Malamander. Ze gingen naar de bibliotheek en vonden een oud boekje over de Malamander. Daarna wordt er een vrouw in haar arm gebeten als ze aan het strandjutten is, door de malamander. Daarna begint de jacht op de malamander echt. Ze hoorden dat Sebastiaan Aals en bootshaakman het ei van de Malamander wil pakken maar of dat gaat lukken en of iedereen het overleeft…

 

Ik vind dit echt een heel leuk boek, omdat ik van spannende boeken houd en van boeken met een legende als een soort hoofdrol. Dus dit is echt een boek voor je als je van spannende boeken houdt.

 

Ik vind het boek echt heel leuk omdat het verhaal niet helemaal op het einde spannend wordt maar het op het begin van het boek al iets spannends gebeurt, daarom geef ik het boek een 9,5.

 

gemaakt door: Marijn B / 8B / KBS De Spoorzoeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *