‘Het geheim van de Malamander’ is een avontuurlijk boek, dat mooi balanceert tussen realiteit en fantasie. Het gaat over Herbert Citroen (ofwel Herbie), de gevonden voorwerper van het Grand Hotel Nautilus in het plaatse Owee aan Zee.
Het is vaak al moeilijk genoeg om de gevonden voorwerpen bij hun eigenaren terug te krijgen – maar nu is het gevonden voorwerp geen gevonden voorwerp, maar een meisje! Violet Purperwier. Zij is op zoek naar haar ouders, die 13 jaar geleden zijn verdwenen. Herbie is vastbesloten om ook dit ‘gevonden voorwerp’ bij de eigenaren af te leveren. Daarom gaan ze samen op zoek naar de ouders van Violet.
Maar hoe gaan ze de ouders van Violet vinden? Waar moeten ze op zoek naar aanwijzingen? En heeft die legende, dat geheimzinnige monster, de Malamander ermee te maken?

Een van de leuke dingen aan ‘het geheim van de Malamander’ is dat het verhaal op een superleuke, originele manier wordt geïntroduceerd. Het verhaal pakt je vanaf de eerste bladzijde; zodra je de ‘intro’ van het verhaal hebt gelezen kun je niet meer terug…

Het is een boeiend verhaal, met leuke hoofdpersonen. Wat het extra interessant maakt, is dat de hoofdpersonen aan de ene kant iets gemeen hebben, maar aan de andere kant ook weer totaal niet.
Het boek is vol met bizarre gebeurtenissen en spannende verhalen uit het verleden.
Als je graag boeken leest, nieuwsgierig bent en ’s nachts ook gewoon kan slapen als je weet dat er misschien wel een Malamander rondloopt, dan is dit boek echt iets voor jou!

Het geheim van de Malamander

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *