Havenfall – Sara Holland

Havenfall is een mysterieus en meeslepend boek. Het gaat over Maddie, die elke zomer bij de herberg van haar oom gaat werken: Havenfall. Havenfall is niet zomaar een herberg, maar een herberg waar drie aangrenzende werelden via poorten samenkomen. Maddie komt van Haven (zo wordt de aarde door volk van de aangrenzende werelden genoemd) en is de toekomstige opvolger van haar oom. Zij is een van de weinige mensen op aarde die van het bestaan van de poorten en de anderen werelden afweet en dat moet zo blijven.
Als Maddie voor de zomer weer naar Havenfall gaat, gaat het helemaal mis. De tweede dag dat ze er is wordt er een lijk van een Solariaan gevonden. Solarianen zijn een monsterachtig volk waarvan de poort die naar hun wereld lijd lang geleden is afgesloten. Ze kunnen van gedaante veranderen en slurpen onschuldige wezens hun zielen op. Tot overmaat van ramp is Maddies oom buiten bewustzijn en kan hij niet meer wakker worden geschud. Daar komt bij dat haar enige vriend, Brekken, verdwenen is. Deze twee personen waren de enige twee die Maddie ooit echt vertrouwt heeft en ze zijn allebei op hun eigen manier verdwenen.
Vrij snel nadat het lijk van de Solariaan is ontdekt, ontdekt Maddie dat de poort naar de wereld van de Solarianen open is gespleten. En er is niemand om haar te helpen deze grote rotzooi op te lossen. Opeens lijkt niemand meer te vertrouwen en weet ze niet meer tegen wie ze de waarheid moet vertellen en voor wie ze een of andere leugen uit haar mouw moet schudden. Als lezer van dit boek probeer je telkens te ontcijferen wie er iets met de open poort te maken heeft en wie niet, maar wat je ook denkt, het gaat anders. Je zult het hele boek moeten lezen om te snappen wat er gebeurt is en wie wat heeft gedaan in de mysterieuze herberg Havenfall.

Havenfall

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *