Auteur Mijke Pelgrim

 

Tessel Dorrestein zit in de vijfde van de middelbare school en vindt school en vooral leraren verschrikkelijk. Op het moment dat ze wordt geschorst voor, uiteraard, een kleinigheid en wéér moet terugkomen op een vrijdag is ze er helemaal klaar mee. Die bewuste dag starten 1000 jongeren een klimaatmars van Utrecht naar Brussel en Tessel gaat mee! Ze vervalst de handtekening van haar ouders op de toestemmingsbrief, pikt de rugzak van haar zus en start aan de 7 dagen durende en soms zware tocht. Het klimaat kan haar niet echt boeien en ze vindt de andere deelnemers maar mafketels, maar ze is ver weg van huis en school en vrij!

Gedurende de tocht leert ze veel over vriendschap, over hoe je iets kunt betekenen voor een ander, wat doorzetten je brengt en hoe eerlijkheid toch echt beter voelt dan de boel belazeren. Van een dwarsliggende, egoïstische scholiere en een zwartloper bij de klimaatmars ontpopt Tessel zich tot een actieve, hulpvaardige en zorgzame meid; een fijn persoon die echt wel wat kan.

Mijke Pelgrim schreef een zeer eigentijds boek met een actueel thema als kapstok en een mooie balans in de karakterschets van Tessel; dwars én gevoelig, hulpvaardig én afstandelijk, zorgzaam én met scherpte. Je loopt en leeft mee met Tessel.

Een heerlijk, overtuigend boek dat lekker vlot leest. Een aanrader voor lezers van de hogere klassen van de middelbare school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *