Hallo allemaal ik ben Melchior en ik heb de opdracht gekregen om dit boek te recenseren (een soort van beoordelen) en ik vond ‘De Vloek van Voorst’ een heel leuk boek met veel actie, het is een boek dat zich in de middeleeuwen afspeelt. Het is geschreven door Joke Eikenaar.

En nu de samenvatting:

Het boek gaat over een 15 jarig meisje genaamd Meike, ze woont in een arm gezin, in het armoedige dorpje Diese vlakbij het Moeras van Mastenbroeck. Daar ontmoet ze een vriendelijke jongen genaamd Jorrik, hij woont in Zwolle want zijn ouders zijn rijk.

Ze kunnen goed met elkaar opschieten en al snel raken ze verliefd op elkaar.

Maar er is een dreigend conflict tussen de roofridder Zweder van (kasteel) de Stins van Voorst en Zwolle, het dorpje Diese ligt midden tussen de Stins en Zwolle in! Op een nacht is het raak… de mannen van de Stints steken Diese in brand.

De moeder van Meike overlijd, de mannen van Zwolle vechten hard terug.

Jorrik zijn vader wordt samen met 67 andere mannen opgesloten in de kerkers van de Stins.

 

Zwolle bedenkt een aanvalsplan. De vader van Meike (timmerman Tiemen) helpt mee om wapens en bogen te maken. Hij is misschien geen Zwollenaar maar vecht wel tegen de Stins samen met Jorrik.

Meike is ondertussen meegenomen door de mannen van de Stins, en wordt gedwongen te werken als keukenmeid. Uiteindelijk wordt de Stins overvallen en verliezen ze. Alle 68 gevangen mannen (ook de vader van Jorrik) worden bevrijd en Meike ook.

 

Ik hoop dat jullie heb overtuigd en nieuwsgierig gemaakt om dit spannende boek te lezen, groetjes Melchior.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *