Dit is een fantasieverhaal. Het is geschreven door Margit Auer. De hoofdpersonen zijn Benni en Ida. Het speelt zich af in de Winter Steinschool. Het is vertaald in 17 talen! Met tekeningen van gouden penseel winnaar Martijn van der Linden.

Dit boek gaat over magische dieren en de Magische dierenwinkel. Benni is een hoofdpersoon en Ida ook. Ze krijgen allebei een magisch dier. Benni krijgt Henrietta (schildpad) Ida krijgt Rabbat (vos). Krijgt Jo ook nog een magische dier? De school is niet normaal, want een paar kinderen krijgen een magisch dier. Maar als meneer Morrison komt komen blije gezichten, want dan krijgen sommige kinderen misschien een magisch dier. Alleen de kinderen die een magisch dier krijgen kunnen hem horen en zien. En voor alle anderen lijkt het een knuffel. Die magische dieren helpen als je het moeilijk hebt.

Ik vind het een leuk boek, want het is spannend. Ze gaan in de nacht naar school en dan is het heel donker. Zelf zou ik dat niet durven.

Het boek is geteekend door Martijn van der linden. De plaatjes en kaft zijn heel mooi. Het is heel knap hoe hij steeds alles hetzelfde tekent. De kaft heeft kleuren, in het boek zijn de tekeningen zwart-wit.

Het is een leuk boek, het is een aanrader. Je moet wel moeilijke woorden kunnen lezen. Ik geef het boek een 8,5.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *