Briefjes voor Pelle

Briefjes van Pelle is een mooi boek ,van Marlies Slegers, over Pelle die leert omgaan met verdriet.

Pelle zijn vader is een jaar overleden. Wanneer Pelle op een dag naar beneden komt staat er een kartonnen doos op tafel vol met briefjes en pakketjes van zijn vader. Briefjes, iedere week één. Pelle heeft het er met Eva over (de beste vriendin van Pelle, waar Pelle ook een oogje op heeft). Alles gaat goed en Pelle pakt een briefje per week. Eva komt ook nog een keertje langs, maar niet alleen. Stomp, de nieuwe vriend van Eva, steelt een briefje. Dus staat Pelle er helemaal alleen voor.

Dit boek is heel vermakelijk en makkelijk te begrijpen. Ik denk dat het je heel veel kan leren als je zelf iemand dierbaars hebt verloren. Maar Briefjes voor Pelle is ook niet alleen maar een verdrietig boek. De briefjes van Pelle’s overleden vader zorgen ervoor dat de moeder van Pelle langzaam weer vrolijk wordt en ze zorgen ervoor dat Pelle vele leuke avonturen beleeft.

Ik vind briefjes voor Pelle echt een aanrader voor kinderen van 10 jaar en ouder! Het leest lekker weg en je krijgt echt een gevoel van hoe Pelle zich moet voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *