Hoi iedereen!

Dit is de eerste keer ooit dat ik een blog schrijf, en ik heb er heel veel zin in!

In deze blog bespreek ik het boek “De Labyrintrenner”, geschreven door James Dashner.

Het is best een ingewikkeld verhaal, maar ik ga mijn best doen om het uit te leggen! 😉

De Labyrintrenner gaat over de 16-jarige Thomas.
Op een dag wordt hij wakker zonder geheugen. Het enige wat hij nog weet is zijn naam.
Hij komt op een soort rare plek (die “de Laar, of, in het Engels “the Glade” heet) waar alleen maar andere jongens van ongeveer zijn leeftijd zijn.
Alle andere jongens die daar zijn weten ook niks meer behalve hun naam.
Thomas komt er tot zijn schrik achter dat de Laar zich midden in een reusachtig labyrint bevindt. Elke maand komt er een soort lift uit de grond (de Box) en daarin zitten voorraden en een nieuwe jongen. Niemand snapt waarom of hoe. Zo ging het al voor twee jaar, totdat drie dagen na de komst van Thomas de Box opeens weer komt. Alleen zit er deze keer geen nieuwe jongen, maar een meisje in. Ze heeft een briefje in haar hand met de tekst: “Zij is de laatste. Ooit.”.
Vanaf dat moment gaat eigenlijk alles mis. De monsters die in de nacht het Labyrint onveilig maken komen ook overdag naar buiten, en de tijd begint te dringen, of niemand zal het overleven.
Thomas zet alles op alles om de uitgang van het Labyrint te vinden.

Ik vind De Labyrintrenner vooral heel erg leuk omdat het heel erg spannend en soms best wel griezelig is. Je blijft er maar in doorlezen.
Laten we zeggen dat het geen boek is om voor het slapen gaan te lezen, want je ontspant er niet heel erg van.
De eerste 2 hoofdstukken vond ik persoonlijk een beetje langzaam en onduidelijk, maar daar moet je echt even doorheen lezen, want dan heb je ook wat.
Als je De Labyrintrenner hebt gelezen moet je ook echt deel 2 en 3 lezen, want daar wordt het nog raarder en griezeliger. In deel 2 en 3 kom je achter de verschrikkelijke reden waarom ze naar het Labyrint zijn gestuurd.
Ik heb dit boek bijna 2 jaar geleden ontdekt, en ik denk dat ik heb elk half jaar wel nog een keer lees. Hij verveelt eigenlijk nooit. Als je hield van de Hungergames en misschien Legend moet je deze absoluut lezen!

Van De Labyrintrenner-trilogie zijn ook films gemaakt; “The Maze Runner”, “The Scorch Trials” en “The Death Cure”. De eerste blijft redelijk bij het boek, maar de tweede en derde film ontsporen helemaal; ze hebben er hun eigen verhaal van gemaakt. Daarom zou ik zeggen dat de eerste film echt een verfilming is van De Labyrintrenner, en de tweede en derde films eerder geïnspireerd zijn op de boeken. Ik zou de films in ieder geval wel kijken, want ze zijn gewoon heel erg leuk. Wel eerst het boek lezen, hè?
Veel leesplezier!

Jip van Elburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *