Alter Ego

 

Hoi!

 

Ik wil het graag hebben over een boek dat een week geleden mijn hart heeft veroverd, namelijk “Alter Ego”, door Marissa Meyer (ook wel bekend van Cinder, Scarlett en de anderen van de “Lunar-kronieken). Het neemt je mee in de bijzondere wereld van Nova en Adrian vanaf bladzijde één.

 

Niet schrikken, maar in dit verhaal komen superhelden voor. Maar het is niet zo stom als je misschien denkt. Ken je de “X-men”? Dat is een serie van Marvel over mensen die gemuteerd zijn waardoor ze speciale gaven hebben. Zoiets is dit ook.

Het verhaal is misschien een beetje ingewikkeld, maar ik ga het proberen uit te leggen.

 

De wereld zoals wij die kennen is compleet in puin gevallen. Ace Anarchy was er klaar mee dat begaafden (de superhelden) zich altijd maar moesten verschuilen, en grijpt de macht. Dat gaat gepaard met chaos, dood en verderf.

Regeringssystemen vielen in puin, en er waren nergens meer regels. Er werd gestolen, geroofd en gemoord.

Toen kwam er een klein groepje begaafden dat zich de Rebellen noemde, en zij hielpen mensen.

 

Onze eerste hoofdpersoon, Nova Artino, is het nichtje van Ace Anarchy. Haar familie stond onder de bescherming van de Rebellen, omdat er bendes waren die op haar vader jaagde.

Op een dag komt er een lid van een bende, en schiet haar vader, moeder en kleine zusje dood. De man wilt Nova ook vermoorden, maar haar gave(ze kan mensen in slaap laten vallen als ze ze aanraakt)  redt haar. Als haar oom Ace haar vindt, neemt hij haar onder haar hoede, en ze groeit op samen met de Anarchisten.

 

Tot een dag alles verandert. De Rebellen bevrijden de stad van de Anarchisten. Ace wordt gedood, en er blijven maar zes Anarchisten over, die verbannen  zijn tot de ondergrondse metrotunnels van de stad.

Nova heeft dus alle reden om de Rebellen te haten; ze maakten hun belofte om haar familie te beschermen niet waar, en doodde haar oom.

 

Ons verhaal begint 9 jaar later. Nadat de Anarchisten gefaald hebben in hun moordaanslag op één van de vijf raadsleden (de originele Rebellen), besluiten ze dat Nova zich undercover moet aansluiten bij de Rebellen, zodat ze zoveel mogelijk informatie kan verzamelen.

 

Daar ontmoet ze Adrian Everhart, de andere hoofdpersoon. Zijn vaders zijn twee van de vijf Raadsleden.

Hij heeft zijn zinnen gezet op Nova’s superschurk-alias, “Nachtmerrie”, omdat zij een aanslag had gepleegd op zijn vader.

 

Nova moet dus noodgedwongen helpen om zichzelf te vangen (wat ze natuurlijk probeert te dwarsbomen), en dat levert rare situaties op. Ook Adrian heeft een geheim; hij is eigenlijk de mysterieuze “Schildwacht”, die mensen in nood helpt.

Dus, om het kort samen te vatten; het is één grote, bizarre soep van geheimen en leugens.

 

Het klinkt waarschijnlijk heel ingewikkeld nu ik het zo probeer uit te leggen, maar in het boek is het allemaal heel helder.

 

Ik vind het een geweldig boek. Het doet me heel erg denken aan Legend, met al die geheime identiteiten en het undercover gaan.

 

Tot mijn grote vreugde is het een trilogie. Het tweede boek is al uit, en heet “Aartsrivaal”.

Het derde boek is nog niet uit.

 

Ik hoop dat jullie iets snapten van dit chaotische blogje. 🙂

 

Heel veel leesplezier!

 

-Jip

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *